vesti.bgфото: pixabay.comТурският президент Реджеп Тайип Ердоган предупреди Гърция, че ако не

...
vesti.bgфото: pixabay.comТурският президент Реджеп Тайип Ердоган предупреди Гърция, че ако не
Коментари Харесай

Турски медии: Танкове се насочват към гръцката граница

vesti.bg

фото: pixabay.com

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган предизвести Гърция, че в случай че не стартира договаряния във връзка със разногласието в Източно Средиземно море, ще се изправи пред последици, съобщи Асошиейтед прес.

" Те или ще го схванат с езика на политиката и дипломацията, или с мъчителен опит на терен ", съобщи Ердоган по време на гала по разкриване на нова болница в Истанбул.

Анкара води спор с Гърция и Кипър за правата за изследвания за петрол и газ в Източното Средиземноморие. Всички страни са разположили военноморски и военновъздушни сили, с цел да отстояват своите противоречащи си искания в района.

" Те ще схванат, че Турция има политическата, икономическата и военната мощност да скъса наложените й аморални карти и документи ", добави Ердоган, визирайки регионите, маркирани от Гърция и Турция като техни стопански зони. Ердоган акцентира, че Турция е " подготвена за всякаква обстановка и резултат ".

Междувременно турски медии оповестиха, че танкове се насочват към гръцката граница. В. " Джумхуриет " написа, че 40 танка са превозени от сирийската граница към Одрин в Северозападна Турция и разгласява фотоси на бронираните машини, натоварени на камиони.

Военен формален представител, поискал анонимност, съобщи, че това е регулярно напредване на военни елементи и няма връзка с напрежението с Гърция.

От своя страна гръцкият държавен представител Стелиос Пецас предизвести Турция, че рискува още наказания от страна на Европейския съюз поради енергийните изследвания в Източно Средиземно море, заяви в. " Катимерини ".

Европейски Съюз към този момент наложи леки наказания на Турция по тази тематика и водачите на Европейски Съюз се чака още веднъж да прегледат въпроса на среща на върха в Брюксел на 24 и 25 септември.

Говорейки пред телевизия Скай, Пецас съобщи, че в случай че Турция не предприеме съответни стъпки за деескалация, " нещата ще станат доста сложни за Ердоган на Европейския съвет ".

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР